Kembali Ke Index Video


Dukungan Paket Pangan kanggo Pemulung

Senin, 4 Maret 2019 | 20:53 WIB
Dibaca: 95
Dukungan Paket Pangan kanggo Pemulung
KELUARGA PARA PEMULUNG DAPAT BANTUAN

Sleman - media pastvnews.com, 15 tangki panganan panganan disebar menyang desa-desa Pemulung ing Desa Kledokan Babarsari kabupaten Sleman, Minggu sore (3/3).

Bantuan paket panganan diwiwiti saka Jewelry Spilla sing disebarake liwat ACT DIY kanggo nyukupi kabutuhan dhasar saka wong Scavenger.

Paket pangan sing mengandung beras, minyak, gula, susu, susu, biskuit, teh, deterjen lan piring diwenehake marang masyarakat kautamake kanggo poro pemulung

Distribusi bantuan sing uga nglibatake sukarelawan saka Komunitas Pelatihan Siswa (KPP) lan Indonesian Volunteer Society (MRI).

Totok, salah sawijining peduduk lokal, ngendika, "Ana yen ing kledokan, ono sekitar 15 kulawarga sing nyambut gawe minangka pemulung ing Desa Kledokan.

Nyambet gawe dadi pemulung kuwi termasuk gawean sing halal, sebab sawijining profesi sing kadang kolo di remehake, ananging, sakjane gawean iki sing saben dina nemokake kendi utawa botol sing bisa didol menyang kolektor, ana sekitar 30.000 kadang 50.000," ujare.

Ing Desa Pramuka ana sekitar 50 wong sing nyambut gawe minangka pemulung, lan omah sing padha ora bisa digunakake amarga duwe atap lan tembok utawa nggunakake asbes.

"Rata-rata, crawler kene wis manggon ing Babarsari wiwit rong taun kepungkur, sadurunge akeh sing manggon ing Blok Blok, matur nuwun kanggo ACT lan Spilla sing bakal mbantu ing desa iki," tambah Totok.

Ing wektu sing padha, Kharis Pradana, koordinator distribusi pangan uga ngomong, "Iku tugas kita, utamané ing Badan Kemanusiaan kanggo ngatasi masalah sing paling penting, kanthi nyedhiyakake paket pangan kanggo siji-kanggo-siji, rong minggu sabanjure," ujare. . editor / tim editor / ym




Video Terkait


Tidak Ada Komentar

Tinggalkan Komentar


*) Wajib Diisi